GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Jessica Cruz krijgt haar eigen politiek getinte Green Lantern graphic novel met I.C.E. (U.S. Immigration and Customs Enforcement)

De graphic novel heeft de titel :Unearthed, geschreven door Lilliam Rivera (Dealing in Dreams, The Education of Margot Sanchez) en getekend door Steph C..
Unearthed wordt in september 2021 uitgegeven door DC Comics.Synopse: Jessica Cruz heeft alles goed gedaan. Ze is een toegewijde student, populair onder haar klasgenoten, en heeft een liefdevol gezin dat er alles aan heeft gedaan om haar een beter leven in de Verenigde Staten te geven.

Hoewel Jessica deel uitmaakt van het programma Uitgestelde actie voor de aankomst van kinderen, waardoor ze naar school kan gaan en in de VS kan wonen, hebben haar ouders geen papieren. Jessica maakt zich meestal zorgen om haar ouders, maar haar angsten en ongerustheid escaleren als een burgemeesterskandidaat met een sterk anti-immigratie standpunt zich kandidaat stelt.

Naarmate de xenofobie in Coast City toeneemt, begint Jessica te debatteren of het de moeite waard is om haar status te verlengen om in de VS te blijven, of dat haar familie veiliger en beter af is om terug te gaan naar Mexico. En ondanks haar pogingen om op haar vrienden en familie te steunen, wordt ze voortdurend bezocht door visioenen van Azteekse goden, de een trekt haar naar hoop en de ander naar woede.

Maar wanneer haar vader wordt vastgehouden door I.C.E., wordt Jessica in een afgrond van angst getrokken. Nu haar vader weg is en zich hulpeloos voelt, moet Jessica een weg vinden uit haar angsten en uiteindelijk een stem worden voor haar gemeenschap.

Deze graphic novel is gericht op jongeren.
Spreekt het verhaal je aan of vind je dat comics en politieke boodschappen niet samengaan?
Let us know:-)

Laat een reactie achter

Back to the top