GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Steam bereikt nieuwe hoogten met 25 miljoen gelijktijdige gebruikers.

Het was een recordbrekend vakantieseizoen voor Steam, aangezien Valve's digitale pc-winkel een nieuw record bereikte voor de meeste gelijktijdige gebruikers.

Het werkelijke aantal mensen dat games speelt, in tegenstelling tot het open hebben van de Steam-client, heeft echter geen record gebroken.
Volgens Steam's eigen openbare statistieken waren er ergens rond 2 januari meer dan 25,4 miljoen mensen tegelijkertijd ingelogd op Steam. Dat is een nieuw record ooit.

Dit betekent niet dat meer dan 25 miljoen mensen tegelijkertijd games op Steam speelden. Volgens PCGamer waren de meeste accounts inactief op de dag dat het record werd verbroken. De site merkt op dat 7,4 miljoen mensen games speelden op Steam tijdens de recorddag. Dit is geen record, want in maart 2020 waren 8,1 miljoen mensen ingelogd op Steam en speelden ze games.

Wat betreft de games die mensen spelen, blijkt uit de openbare gegevens van Steam dat zijn eigen gratis te spelen moloch CS: GO veruit de meest populaire game op het platform blijft met meer dan 1 miljoen gelijktijdige spelers op 4 januari. Dota 2 en PUBG volgen achter op de tweede en derde positie, terwijl CD Projekt Red's onlangs uitgebrachte Cyberpunk 2077 en de blijvend populaire Grand Theft Auto V de top vijf afronden, beide met honderdduizenden spelers.

Speel jij geregeld op steam?
Let us know!

Laat een reactie achter

Back to the top