GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Kildash presents: wiskundeleerkracht turned streamer

Wiskundeleerkracht/Harcore Gamer – twitch.tv/kildashHS

Gamen wordt door een bepaalde generatie wel eens ‘asociaal’ genoemd. Toch speel ik dagelijks mijn favoriete games, verveel ik me geen minuut van de dag, verdien ik er wat geld aan en heb ik bovendien meer sociaal contact dan ooit, zelfs in lockdown-tijden. Judge away, boomers!

Als die-hard gamer verslijt ik duizenden uren achter mijn pc. Mijn voorkeur gaat uit naar games uit het Survival-genre, maar ook strategische spellen als de Civ-reeks of Hearthstone kunnen me wel bekoren. Vaak duurt één gamesessie een tiental uur, en dan gebeurt het wel eens dat ondertussen Youtube of Twitch opstaat. Een aantal content creators maakten een heel goede indruk, maar ik kreeg wel het gevoel: ‘dit kan ik ook’. Ik ben erg sociaal en extravert, en heb ook de nodige digitale vaardigheden om een stream in elkaar te boxen. Door mijn job als leerkracht had ik hier bovendien in de zomervakantie een paar jaar geleden dan ook massa’s vrije tijd voor. Zo gezegd, zo gedaan, en in augustus 2019 was de eerste stream een feit…

“You can do anything if you just believe” wordt wel eens gezegd. Dat blijkt waar te zijn, maar ik kreeg wel een veel groter respect voor youtubers en andere streamers. Kruipt daar werk in, zeg! Het technische aspect van de stream optimaliseren, je hardware in orde brengen, dagelijks adverteren, photoshopwerk, videobewerking enzovoort… het is echt een bom werk. Dat allemaal volhouden terwijl je stream nog nergens staat en je de confrontatie met het balkje “0 viewers” probeert te vermijden is echt zwaar.

Ook kan je niet verwachten van vrienden dat ze dagelijks komen hangen, gewoon om je viewercount omhoog te trekken. Toch ben ik geen opgever, en na een maand haalde ik Affiliate-status en werden de 100 followers gepasseerd. Twee jaar verder stream ik nog maar occasioneel, maar is dat getal toch het vierdubbele geworden, waar ik best tevreden mee ben. Iemand grapte eens dat er steeds “maar 10-15 viewers” waren, maar honestly: als ik mijn favoriete games kan spelen en ondertussen daarmee 10 man kan entertainen zie ik dat als een absolute win!

Het voorbije jaar run ik 95% van de tijd de hardcore survival shooter Escape From Tarkov. Ik speel het al sinds 2016, maar dit Russisch pareltje is op korte tijd enorm aan het boomen qua spelersaantal waardoor het ook op Twitch ontploft is. Het is veruit de moeilijkste, meest uitdagende en meest voldoening gevende shooter die ik ooit speelde, en na 2500 uur in-game ben ik nog steeds hyped om het dagelijks te spelen.

In een volgend artikel vertel ik je hier meer over, maar voorlopig kan je al eens een kijkje komen nemen op https://twitch.tv/kildashHS. Escape from Tarkov key giveaway coming soon!

Je kan me ook vinden op Instagram :kildashHs en op facebook onder de naam kildash;).

Final note: Shoutout naar de guys van Lowland Geeks voor dit concept. Er is zoveel interesse in alles wat geeky is in de lage landen, en toch amper initiatief om dat wat te verenigen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Geeky Greetz,

Kildash

Laat een reactie achter

Back to the top