GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Larp Wat is dat eigenlijk?

Als Live Action Roleplay ook niet direct een belletje doet rinkelen, zal ik het voor jullie even verduidelijken! Ik ben Nicomo Cosca en ben zelf sinds enkele jaren "hooked" aan larp. Jullie kennen misschien wel de goeie oude tabletop roleplay systemen zoals die van world of darkness en uiteraard D&D!(denk bijvoorbeeld aan stranger things)

Larp was het natuurlijke gevolg dat daaruit ontstond, van in plaats onze fantasie levendig voor te stellen met figuurtjes, kaarten en tekeningen naar het gewoon in het echt doen...

Je volledig verkleden, schminken en in de huid van je eigen personage kruipen. Van Fantasy settings, waar je een huurling bent in een oorlog tussen demonen en de rest van de wereld, of een post-apocalyptische wereld waar je moet scavengen om te overleven?

Zo ontstonden de eerste larps, met de klassesystemen, skillpoints, traits, levels etc..

Leuk om te spelen, want dit systeem zorgt ervoor dat mensen moeilijker kunnen valsspelen (zo zijn er meestal wel enkelen..) of zomaar de tank kunnen uithangen(iemand die constant hits blijft incasseren en gewoon blijft verder gaan). Maar het zorgt ervoor dat je vaak je sheet terug moet bovenhalen, je hits moet tellen en nagaan of je gear nog niet "gebroken" is. De immersie in de setting wordt snel gebroken in mijn ogen, en dat vind ik jammer.

Hierdoor is er nog een ander soort larp ontstaan, de zogenaamde blockbuster larps. Er hangt vaak een groter prijskaartje aan, maar in mijn ervaring is het elke cent waard. Zo zal ik jullie in de volgende post er meer over vertellen!

Om toch een tipje van de sluier op te lichten zal ik de titel van dat evenement meegeven.. Witcher School!

See you all on the path!

Nicomo Cosca

Laat een reactie achter

Back to the top