GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Een afgewezen cover voor Kuifje's stripalbum: De Blauwe Lotus wordt verkocht voor een recordbedrag van € 3,2 miljoen.

Een zeldzaam schilderij van Kuifje door de Belgische cartoonist Hergé werd donderdag voor een recordbedrag van € 3,2 miljoen ($ 3,9 miljoen) verkocht bij het Parijse veilinghuis Artcurial.

De illustratie uit 1936, bedoeld voor de omslag van Hergé's vijfde Kuifje-boek, 'De blauwe lotus', toont de jonge held die zich met zijn hond, Bobbie, verstopt in een porseleinen pot. Het is beschilderd met gouache, inkt en aquarel.
Het werd uiteindelijk afgewezen als cover omdat het te duur zou zijn geweest om te reproduceren, zei het veilinghuis in een persbericht voorafgaand aan de verkoop.

'De blauwe Lotus' zou naar verwachting tussen de $ 2,7 miljoen en $ 3,4 miljoen worden verkocht, maar ging uiteindelijk voor $ 3,9 miljoen inclusief kosten. Een wereldrecord op de veiling, zowel voor een werk van Hergé als voor een origineel stripwerk.

Dit schilderij is zo zeldzaam omdat het nog nooit eerder op de particuliere markt is geweest. Het is te zien geweest in het museum van Hergé en op de tentoonstelling van de stripserie van Kuifje in 1988, maar nooit eerder privé.

Het stripalbum De Blauwe Lotus is op de markt gekomen in 1935, en was het 5de volume van de avonturen van Kuifje.

Wat denk jij van zo'n prijzen?
Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Back to the top