GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Kapitein Haddock blaast deze maand tachtig kaarsjes uit!

De eigenzinnige kapitein die door verschillende kuifje albums de beste vriend van de jonge reporter werd, is op zaterdag 9 januari 80 jaar geworden. Het is op die dag in 1941 dat de vaste compagnon van Kuifje zijn eerste optreden maakt in ‘De Krab met de Gulden Scharen’, het negende album over de avonturen van de reporter uit de koker van Hergé.

Kapitein Haddock heeft zijn karakter deels te danken aan dat van Hergé, die daarover in een interview zei: "....kapitein Haddock, dat ben ik ook. Als ik boos word, ben ik net zo ridicuul als hij." Net als Haddock was ook Hergé een liefhebber van whisky.

Zeer kenmerkend voor haddock is zijn zeer uitgebreide repertoire aan krachttermen en scheldwoorden, een eigenschap die hij deelt met zijn voorvader François Hadoque. De verwensingen die Haddock uit als hij kwaad is hebben te maken met allerhande zaken, zoals wetenschap, geschiedenis en zijn eigen zeemansberoep. Hij kan een hele reeks krachttermen uiten zonder in herhaling te vallen.

De meest kenmerkende catchphrase van Haddock was wel: "duizend bommen en granaten!". Mensen die zijn opgegroeid met de tekenfilmserie: De avonturen van Kuifje, kunnen zich nog levendig de stem van Luk De Koninck herinneren!

één late gelukkige verjaardag Kapitein Haddock!

Laat een reactie achter

Back to the top