GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Ken jij NFL Superpro?

NFL SuperPro was een korte comicbook-serie gepubliceerd door Marvel Comics, gericht op Phil Grayfield, een ex-speler van de National Football League (NFL) die een bizar ongeluk overleeft en een bijna onverwoestbaar footballuniform draagt.

De serie kwam tot stand in samenwerking met de NFL(national football League).
De serie begon in 1991 en eindigde na 12 nummers.

Het verhaal gaat over Phil Grayfield, ooit een aspirant-footballspeler. Zijn carrière eindigde toen hij een kind van een val redde en een gruwelijke knieblessure opliep.
Hij werd sportverslaggever en interviewde een excentrieke footballfan, die toevallig ook een wetenschapper was. Deze wetenschapper ontwierp een nieuw, bijna onverwoestbaar voetbaluniform, dat op "individuele basis" moet worden gevormd en vijf miljoen dollar kost om te bouwen.

Het interview wordt plotseling onderbroken wanneer dieven het huis van de excentriekeling binnenvallen, de twee dieven stelen een busje met NFL-koopwaar (maar niet het uniform) en steken het gebouw in brand. Grayfield, die vastgebonden is, stoot experimentele chemicaliën omver die - in combinatie met het vuur en diverse ultrazeldzame footballsouvenirs die in vlammen opgaan - hem niet verbranden, maar hem in een bijna onoverwinnelijke superheld veranderen.

Grayfield trekt het footballuniform van de excentriekeling aan en brengt de slechteriken voor het gerecht. Hij wijdt zijn leven aan misdaadbestrijding en noemt zichzelf "SuperPro".

NFL SuperPro wordt een van de slechtste comics/karakters in de geschiedenis van Marvel Comics genoemd en de comics zelf zijn cultobjecten geworden.
Schrijver Fabian Nicieza heeft zelfs toegegeven dat hij zijn verhalen heeft geschreven om gratis NFL-tickets te krijgen.

Voorbeelden van andere karakters in de reeks waren: Quick Kick ( a field goald kicker turned ninja), Instant Replay ( een huurmoordenaar met het vermogen om korte afstanden door de tijd te reizen) en Repulsor( een gewapende ex-football speler).

Na de reeks van 12 comics heeft NFL SuperPro nooit meer zijn opwachting gemaakt in Marvel.

Ken jij nog van dit soort comicbookfiguren?
Let us know!

Laat een reactie achter

Back to the top