GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Politieacademie-ster Marion Ramsey sterft op 73-jarige leeftijd

Marion Ramsey, die bekend staat om haar rol van officier Laverne Hooks in de franchise van de Police Academy, is op donderdag 7 januari overleden. Ze was 73 jaar oud.

Ramsey begon haar carrière als toneelacteur. Ze verscheen in de originele Broadway- en off-Broadway-tourproducties van Hello, Dolly! In 1974 speelde ze in de flop Miss Moffat, maar vier jaar later herstelde ze zich met de succesvolle Eubie!
Ze zou een herkenbare ster worden in 1984 met de eerste Police Academy, waarin ze de zachte en niet assertieve Officer Hooks speelde.

In de loop van haar optredens in de vijf sequels van de film kreeg het personage meer zelfvertrouwen en verdiende uiteindelijk een promotie tot sergeant. Ramsey hernam later de rol voor de video John Virgo: Playing for Laughs en een aflevering uit 2006 van Robot Chicken.

Aan de tv-kant speelde Ramsey mee in de door Bill Cosby gehoste sketchshow"Cos" in een vaste rol . Ze speelde ook een gastrol in Beverly Hills, 90210, MacGyver en The Nanny. Ten slotte sprak ze D.I. Holler in de geanimeerde Addams Family-serie uit 1992.

In 2015 herenigde ze zich met Policy Academy-sterren Steve Guttenberg en Michael Winslow in de Syfy-kampfilm Lavalantula en het vervolg 2 Lava 2 Lantula! volgend jaar. Haar laatste acteerrol was in de indiefilm: When I Sing uit 2018.

R.I.P

Laat een reactie achter

Back to the top