GRATIS VERZENDING VANAF €50 VOOR BE! - GRATIS VERZENDING VANAF €75 VOOR NL!

Stephen King prijst CBS All Access's The Stand Adaptation

CBS All Access's bewerking van Stephen King's iconische roman The Stand heeft misschien fans verdeeld, maar als het om King zelf gaat, heeft de auteur niets dan lof voor de miniserie met negen afleveringen. Vorige week ging King op twitter om zijn mening over de adaptie te delen en postte hij, dat hij dol was op de laatste iteratie van zijn verhaal over een post-pandemische, post-apocalyptische wereld en de strijd tussen goed en kwaad, en hij loofde de serie's cast en het gebruik van het iconische nummer "Don't Fear the Reaper" in de aftiteling van de meest recente aflevering "Fear and Loathing in New Vegas"

De serie is de nieuwste bewerking van King's roman - een eerdere, vierdelige versie die in 1994 op ABC werd uitgezonden - heeft wat kritiek gekregen van zowel fans van de roman als critici vanwege de niet-lineaire vertelling en andere wijzigingen van de pagina's naar het kleine scherm.

Een specifieke kritiek was het gebruik van flashbacks om de supergrieppandemie met de bijnaam Captain Trips vast te stellen die meer dan 99 procent van de bevolking heeft weggevaagd, en zo het toneel vormt voor het grotere verhaal. Het is een beslissing die producent van de serie Benjamin Cavell uitlegde aan Collider en komt voort uit het idee dat het boek niet over Captain Trips gaat, maar over de strijd tussen Flagg en de krachten die worden vertegenwoordigd door Mother Abagail (Whoopi Goldberg).

"Het boek gaat over wat daarna komt - deze elementaire strijd tussen de krachten van Flagg en de krachten van Moeder Abagail, en de pandemie is een mechanisme. Als dit King's The Lord of the Rings in de Verenigde Staten is, zoals hij heeft gezegd, dan is Captain Trips het mechanisme om de wereld leeg te maken zodat de helden naar Mordor kunnen lopen, "zei Cavell. En nu, gezien de context waarin we ons bevinden in het uitbrengen van de show, voel ik me nog beter over die aanpak, maar Ik voelde me er sowieso goed bij.

En wat King betreft, hoewel hij in zijn opmerkingen geen commentaar gaf op de structuur van de serie, speelt hij wel een belangrijke rol in deze adaptie - en het is meer dan een korte cameo. King schreef de negende aflevering van de serie, met een einde waarvan Cavell eerder zei dat het "volledig nieuw zal zijn voor het hele publiek".

"Hij schreef onze negende aflevering. Het zal compleet nieuw zijn voor het hele publiek", zei Cavell.

Indien je fan ben van Stephen King's werk kan je altijd op onze site naar zijn werken zoeken!

 

Laat een reactie achter

Back to the top